9 juni 2012

Stap 1: We onderzochten de mogelijkheden om staal te buigen….en vonden op marktplaats een buigtafel of zetbank…..

Zo’n ding weegt dus een ton en paste niet in onze stationwagen…………

Stap 2: Omdat we wel vaker verlegen zitten om vervoer van ‘iets groots’ zochten we…en vonden we een schoon wagentje…een schoon aanhangwagentje……

Op zondagavond 3 juni (de verkoper had geen tijd voor 6 uur ‘s avonds) een aanhangertje opgehaald in Rijen. En vervolgens naar Apeldoorn, alwaar stap 3 volgde:

Stap 3: Aangekomen bij de verkoper van de buigtafel, bleek het ding zo log en zwaar. De verkoper was gelukkig in het bezit van een brug, de zetbank werd aan de brug vastgebonden (met autogordelband 😉 ) opgetild en de ‘nieuwe’ aanhanger eronder geschoven.

Stap 4: Met een slakkengangetje omdat we 7 kleuren scheten…naar Horst. Met veel pijn en moeite aanhanger met inhoud in de loods gemanoeuvreerd.

En toen naar huis…400km verder…half 1 ‘s nachts…..en piekerend over hoe we ‘dat ding’ weer op zijn pootjes op de juiste plek konden krijgen. Gevolg…..:

Stap 5: We vonden op marktplaats een liftje. Zo’n ding wat normaal gesproken bedoeld is om een motorblok uit een auto te tillen (sssssssst…anders brengt het Ries nog op ideeën)

Vandaag, 9 juni….

Stap 6: In Nunhem het liftje opgehaald. Geheel te demonteren, degelijke Duitse makelij.

Stap 7: Lift weer in elkaar gepuzzeld, met autogordelband de zetbank aan de lift gebonden en in 2 etappes op zijn plek gekregen. (dit schrijf ik nu in één zin…het had ietsie meer voeten in de aarde, waarbij kantelen, draaien, slippende knopen, onzekerheid en veiligheidsschoenen een rol spelen)

Stap 8: 2 Tevreden luitjes, die al giebelend om alle mogelijkheden die een stevige buigtafel en dito lift bieden, een broodje eten en besluiten de rest van de loods ook maar eens flink te reorganiseren.

Gevolg: 2 weekeinden niets gedaan aan Kutu maar zeer gemotiveerd om weer verder te klussen. En dus nu besloten dit weekeinde 2 dagen naar Horst te gaan en Kutu morgen eens flink aan al zijn roest te gaan kietelen. (Met dank aan de buuf omdat de kletsnatte tuinbroeken even in haar droger mochten)

* voetnoot: In de zinnen waarin vermeld stond ‘we zochten’ en ‘we vonden‘ gelieve te lezen: Ries zocht en Ries vond, want hij is degene die marktplaats uitpluist.

Update 10 juni 2012

We hebben weer roest gekieteld. Ries aan de ‘achterhand’ en ik aan de linker zijdeur. Ik heb voor de eerste keer de Dremel mogen gebruiken om de naad aan de onderkant van de deur los te snijden en alle roest er af te snijden. Ries heeft hier een oplossing voor in zijn hoofd, die ik nog niet helemaal zie maar waar ik met vertrouwen naar uitkijk.

De buigtafel staat als een huis. Ries durft er met gemak op te gaan zitten….We durven er zelfs samen op te zitten 😉

Hieronder ziet u een voormalige voorruit:

Uiteindelijk is die kapot toch makkelijker af te voeren dan heel. (al was dat niet gepland)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *