hoe het begon

Zoals al velen gemerkt hebben bij een oudere camper, zijn de roestplekjes vaak erger dan je dachtĀ  šŸ˜€ .

omdat de vakantie vorig jaar te goed bevallen was, ja helaas de grootste ramp is gebeurd, we werden verliefd op onze roestbak uit 1985, hebben we beslotenĀ  een complete renovatie/restauratieĀ  door te voeren voor onze J5 Bus.Ā  (een andere nieuwere bus kopen is ECHT goedkoper, die wegenbelasting is een schijntje)

betekent we hebben nu een complete klusruimte gehuurd, schaffen allerlei gereedschap aan , volgen las cursussen enzo. voor ons een heel nieuwe ervaring, maar we hebben de tijd. En we leren snel.
onze bus in vakantie actie:

het is in ieder geval duidelijk dat de vorige eigenaar bij een plamuur fabriek gewerkt moet hebben, zo bestond de paravan plaat (onder de voorruit) bv uit 70% plamuur, best dapper…. die hebben we er in de tussentijd uitgekrabt. gelukkig hebben we deĀ  paravanplaat kompleet nieuw kunnen kopen, scheelt wat dit ding betreft weer veelĀ  werk…

tot nu toe we nu veel lol met het demonteren in onze nieuwe werkplaats.

gelukkig hebben we de tijd, maar ik denk dat ik nog wel een paar keer hier terug kom met vragenĀ  :mrgreen:

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to hoe het begon

  1. marjolein says:

    wij willen na de zomer de paravanplaat rubbers en voorruit vervangen maar moeten in verband met lekkage even de zomer door. er stroomt water naar binnen aan de zijkanten voorin. hoe kunnen we dit tijdelijk verhelpen?? alle tips zijn welkom.
    alvast bedankt groetjes marjolein.

  2. elricoloco says:

    Hoi Marjolein,
    hou er rekening mee dat wanneer de rubbers niet meer goed zijn en er water naar binnen loopt dat ,waarschijnlijk ook het ijzer aangetast is. mischien helpt het om er tijdelijk vet (vaseline) tussen te smeren, maar als de gaten in het ijzer te groot zijn gaat dit waarschijnlijk ook lastig zijn. een iets minder mooie oplossing kan ook zijn er tijdelijk ducktape tegen aan te plakken mocht het vet niet werken. een andere vraag is , ben je zeker dat de rubbers lekken en dat je geen gaten ergens anders hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *